Fons bibliogràfic d'Apicesteve

BIODYNAMIC BEEKEEPING


 
L’apicultura moderna, influïda per les noves tecnologies i els mètodes de reproducció, ha augmentat la producció de mel però ha deixat les colònies d’abelles més dèbils i vulnerables a les malalties. Amb l’alarmant declivi de la població d’abelles lligat per la imminent crisi ecològica, molts apicultors busquen una forma més sostenible de cuidar les abelles.

L’apicultura biodinàmica és el primer llibre que ofereix instruccions pràctiques sobre la cura d’abelles mitjançant teories i mètodes biodinàmics. En considerar la influència del moviment de les estrelles i els planetes en els hàbits naturals de les abelles, la biodinàmica anima els apicultors a estar més en sintonia amb les seves abelles, indicant, per exemple, els millors dies per inspeccionar les colònies o recollir mel.

Aquest fascinant llibre ofereix als apicultors consells i instruccions detallades sobre com treballar de manera més integral, incloent: - els reptes i avantatges de la reproducció d’abelles reines - com induir artificialment l’eixam a propagar colònies - com utilitzar tècniques de cendra biodinàmica per combatre els àcars de la varroa - instruccions per fer pinso d'hivern segons el pensament biodinàmic actual